ЦИК реши! Как гласуваме на вота

Разправиите все пак продължават

ЦИК реши! Как гласуваме на вота | StandartNews.com

Централната избирателна комисия (ЦИК) реши на местния вот на 29 октомври и на евентуален втори тур гласуването да бъде само с хартиени бюлетини. Заседанието продължи няколко часа.

Предложението беше прието с 12 гласа "за", а двама бяха "против", предаде БТА

Зам.-председателят на комисия Цветозар Томов зави, че решението е срамно. Той се обяви против и поиска двата часа отсрочка за решение от Министерството на електронното управление за удостоверяването на машините.

В залата се чу глас, който предложи отпадането на машините да важи само за първия тур, а не за местния вот като цяло.

"Категорично не съм съгласна с колегата Томов, че срамната ситуация е за ЦИК. Смятам, че в тази ситуация ЦИК бе поставена в резултат от действията на други органи", заяви по време на заседанието шефката на комисията Камелия Нейкова, цитирана от "24 часа".

"С всичко, кеото бе извършено днес, сме запознати. За мен като член на ЦИК това бе едно много трудно решение", каза Нейкова.

До решението на ЦИК се стигна, след като в доклад на ДАНС до Народното събрание бе описано как зам.-министърът на електронното управление Михаил Стойнов е свалил кодовете за машините, записал ги е с телефона си и ги е свалил на флашка.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай