Човек на Радев реши да дава акъл на Пеевски

Александър Маринов коментира напрежението между институциите и политиците

Човек на Радев реши да дава акъл на Пеевски | StandartNews.com

Източник: Нова телевизия

Един от най-близките хора на президента Радев реши да дава акъл на председателя на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски, но не посмя да назове името му.

Според президентския съветник Александър Маринов „по-умните противници на Румен Радев предпочитат, вместо да водят битка, да го държат настрана, пасивен". За тях така е най-изгодно, констатира в интервю за Нова телевизия професорът, който съветваше и служебните правителства на държавния глава.

По думите му, докато е в президентската институция, Радев няма да направи партия. А по темата за запазената търговска марка „Движение Трети март”, Маринов заяви, че нужда от алтернатива има.

„Тук трябва да разглеждаме нещата в една двустранна връзка. Въпросът не е само зад кого ще застане президентът, а кой ще застане зад президента. Ясно е, че мнозинството българи не одобряват сегашното състояние на партийно-политическата система и по тази причина не гласуват. Голяма част от тях търсят някаква алтернатива. Тя ще се появи, независимо дали покрай президента, или нещо друго”, смята съветникът на държавния глава.

Той определи като „огромна спекулация” обвиненията срещу Радев по отношение на вижданията му за външната политика.

„Президентът, според мен, е привърженик на европейската ориентация на България, която обаче има друг смисъл - на пълноценен, достоен, суверенен член на Европейския съюз и НАТО, който отстоява своите интереси”, каза Маринов.

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Тодор
преди 2 месеца

Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи:---- https://do.my/biox

Откажи