Човек на Радев разочарова Гешев

Този Висш съдебен съвет ще избере ли нов главен прокурор, пита Александър Маринов

Човек на Радев разочарова Гешев | StandartNews.com

Абсолютно няма промяна в отношението на президента Румен Радев към личността на главния прокурор Иван Гешев. Тези разочароващи за обвинител номер едно произнесе в ефира на бТВ бившият председател на стратегическия съвет при държавния глава - Александър Маринов.

Определени политически фактори решиха да се освободят от Гешев, който стана прекалено неудобен и вместо да се подчини, реши да се бори - оттам насетне тръгнаха искането на имунитети, преразглеждане на различни досъдебни производства и събирането на нови доказателства, констатира Маринов.

Той отрече да знае колко време Радев ще разглежда указа за предсрочно освобождаване на главния прокурор. Няма критерии за това какво е разумен срок, а е въпрос на гледна точка и на интереси. В парламента има повишена нервност, уплах и инстинкт за самосъхранение, коментира Маринов.

Съветникът посочи, че искането на депутатските имунитети е много по-интересна тема, отколкото самото предсрочно прекратяване мандата на главния прокурор. Въпросът с имунитетите е, че не трябва да се тупка топката, за да се осуети.

Този Висш съдебен съвет ще избере ли нов главен прокурор, кога Народното събрание ще попълни квотата във ВСС и в инспектората на кадровия орган, запита Маринов.

Във връзка с напускането на областните управители, Маринов заяви, че те не искат да работят с редовното правителство заради начина, по който то бе създадено. Много странно е, че това правителство идва на власт, а няма решение за кадровите проблеми, посочи той.

Маринов бе категоричен, че президентът Румен Радев няма да участва на местните избори със своя политическа партия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай