Човек на Радев разкри истини за служебното правителство

По думите му има криза в партийно-политическата система

Човек на Радев разкри истини за служебното правителство | StandartNews.com

"През последните седмици се върти тезата, че на президента му се е усладила властта да управлява чрез служебни правителства. Но той изпълнява конституционните си правомощия. Назначава служебни правителства не защото му е сладко, а защото партиите не могат да изпълнят основната си функция, а именно да излъчат стабилно и ефективно управление." Това заяви в интервю за БНТ Александър Маринов - председател на Стратегическия съвет към държавния глава, а отскоро и съветник на премиера Гълъб Донев.

По думите му има криза в партийно-политическата система, но не може президентът да бъде обвиняван за това, нито служебното правителство.

"Има срив на доверие в партиите, но за това не са виновни нито президента, нито служебния кабинет. Правителството се опитва по всякакви начини да успокои обстановката и да решава проблемите на обществото, защото те са фундаменталния източник на нестабилност, а не лошото възпитание на политиците", посочи още Александър Маринов.

Според него президентът има свои конституционни правомощия, но няма как той да бъде архитект на една бъдеща ситуация, която всички искаме да е предвидима, спокойна и да се работи ефективно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай