Човек на ДБ с жестока критика към Гешев

Главният прокурор трябва да е със значително намалена власт

Човек на ДБ с жестока критика към Гешев | StandartNews.com

Главният прокурор трябва да е със значително намалена власт, като това трябва да стане включително с промени в Конституцията, смята депутатът от "Продължаваме промяната-Демократична България" Владислав Панев.

По думите му години наред главният прокурор Иван Гешев е "замитал под килимчето" ключови дела, а сега проявява активност "може би в 12 без 5".

Панев акцентира, че не е важно как се казва главният прокурор, а това той да няма монопол над съдебния процес, както и да може да бъде разследван. Не е случайно, че 30 години назад главните прокурори са били проблемни през по-голяма част от историята.

Според Панев Гешев е притиснат до стената и търси изход от ситуацията като атакува депутати от Народното събрание.

"Ако партии контролират голяма част от парламентарната квота във ВСС, сигурно техните гласове имат значение за освобождаването на главния прокурор", заяви Панев.

Депутатът от ПП-ДБ коментира, че доверието между неговата група и тази на ГЕРБ-СДС е изключително ниско. Акцентира, че ако има комисия, която да разгледа основанията за снемането на даден депутатски имунитет, то следва тя да не заседава дълго време, тъй като и обществените очаквания не са такива. По думите му 6 месеца са много като срок за такава комисия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай