Чакъров: Ще кандидатстваме по европейски програми за кв. "Факултета”

Чакъров: Ще кандидатстваме по европейски програми за кв. "Факултета”  | StandartNews.com

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на район „Красна поляна" Иван Чакъров и кандидатът за общински съветник от листата на ГЕРБ Ботьо Ботев се срещнаха с жителите на столичния квартал „Факултета" по покана на Национален комитет „Развитие". Предстои откриването на новопостроената столова в 75 ОУ в квартала, като проектът се реализира с финансиране по норвежка програма. „Тази инициатива ще подпомогне образователно 100 деца между 4 и 6-годишна възраст в подготвителния етап преди започване на първи клас", посочи Иван Чакъров и подчерта, че чрез образование хората могат да помогнат както на себе си, така и на своите семейства.

„Това, което започнахме в настоящия мандат на кмета Фандъкова и предстои да довършим, е изграждането на две футболни игрища в централната част на квартал „Факултета", заяви кандидатът за кмет Иван Чакъров. Той допълни, че създаването на нови възможности за спорт са сред приоритетите в мандат 2015-2019 г., защото „спортът възпитава и дисциплинира младите хора."

Председателят на Национален комитет „Развитие" Радослав Спасов представи целите на организацията и призова да гласуват по съвест на предстоящите местни избори. Радослав Спасов подчерта, че Иван Чакъров е кандидатът, който познава най-добре проблемите на квартала и може да помогне за разрешаването им.

Заместник-председателят на Национален комитет „Развитие" Валентин Еленкин посочи, че основните им искания са образование, пътища и инфраструктура. Иван Чакъров посочи, че новият Подробен устройствен план за квартал „Факултета", който ще бъде утвърден до 3-4 месеца, ще даде възможност на районната администрация да кандидатства за финансиране с европейски средства за изграждането на ВиК и вътрешноквартална инфраструктура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай