Буяр Османи проговори за Весела Чернева

Скандалът трещи

Буяр Османи проговори за Весела Чернева | StandartNews.com

Първа реакция от РС Македония за обвиненията срещу Весела Чернева.

ВИЖ ОЩЕ: Скандалът трещи! ДАНС закова съветничка на Кирил Петков за измяна

Министърът на външните работи Буяр Османи, помолен да коментира твърденията на българската служба за сигурност, заяви, че са водили най-трудни преговори с Весела Чернева, като съветник на българския премиер Кирил Петков. Това пише македонската "Канал 5 ТВ".

ВИЖ ОЩЕ: Голямо разкритие от ДАНС. Горят Лена и Весела Чернева

Чернева е обвинена, че е издавала на Скопие българската позиция по присъединяването на РС Македония към ЕС. Скандалният факт лъсна по време на изслушването в парламента на шефа на ДАНС Пламен Тончев и шефовете на останалите служби във връзка със скандалните записи от заседанието на "Продължаваме промяната". Изслушването бе поискано от "Възраждане". 

ВИЖ ОЩЕ: Шефът на ДАНС с удар по Кирил и Асен, изобличи ги

Тончев съобщи, че се води досъдебно производство за теч на информация от българските институции към тези на Република Северна Македония за вдигането на ветото от София над Скопие за присъединяване към ЕС. 

ВИЖ ОЩЕ: Записите! Шефът на разузнаването проговори за чуждите посолства

Чернева като външнополитически съветник на Петков водеше отявлена антибългарска политика по темата Македония. Известна е с публичната си позиция, че България трябва да вдигне ветото по отношение на РСМ. Копирано от standartnews.com

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай