Буруджиева: Няма да се стигне до истерия в БСП

Едва ли ще има изключени преди евроизборите, каза депутатката

Буруджиева: Няма да се стигне до истерия в БСП | StandartNews.com

София. "Случващото се в БСП е болезнено, но до истерия няма да се стигне". Това заяви в сутрешния блок на Нова депутатът от БСП Татяна Буруджиева. Тя обясни, че едва ли членове на движението АБВ на Георги Първанов ще бъдат изключени от БСП преди евроизборите. Подкрепата за една или друга листа ще стане ясна по време на самата кампания, допълни Буруджиева.

За да се стигне до изключване на социалисти, трябва те да се явят на изборите срещу кандидатите на Столетницата, каза още депутатката. Тя даде примери от миналото, но посочи, че все пак БСП не е партия, която ще се раздели със свои членове толкова бързо.

БСП не е капсулирана от сегашното й ръководство, категорична бе представителката на социалистите. Те идват от хора, които от 6 месеца не са участвали в партийните форуми. Един от тях бил именно създателят на АБВ. Георги Първанов е пропуснал партиен пленум, който е съвпаднал с началото на ловния сезон, стана ясно от гостуването на Буруджиева.

Искрите между БСП и АБВ са „чисто лидерската битка", която може да продължи в рамките на БСП, без да се стига до явяване на избори с различни листи, категорична бе Буруджиева. „Едно е да заставаш зад лидера си, друго е да се явяваш с друга листа", отбеляза депутатът от левицата. И увери, че БСП няма да прости регистрацията на друга избирателна листа, защото вече вижда заплаха за себе си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай