бТВ отговори на Валери Симеонов

Зная за корумпирани телевизионни водещи. Ето ви го един Антон Хекимян, ето ви го един Венелин Петков, каза по-рано Валери Симеонов

бТВ отговори на Валери Симеонов | StandartNews.com

"Днес в национален ефир депутатът Валери Симеонов направи безпочвени твърдения относно почтеността на директора на „Новини, актуални предавания и спорт“ в bTV Media Group Венелин Петков и водещия на „Тази сутрин“ Антон Хекимян.

bTV Media Group заявява, че застава твърдо зад своите служители и ще подкрепи всички правни мерки, които те биха предприели срещу депутата".

Това се казва в позиция на bTV Media Group след гостуване на председателя на НФСБ Валери Симеонов в сутрешния блок на БНТ, при което той обвини Венелин Петков и Антон Хекимян в корупция.

"Във връзка с това и с новите неверни и подвеждащи твърдения на бизнесмена Цветомир Найденов относно работата на редакцията на bTV, бихме искали да напомним, че ролята на журналистиката е да разкрива истината след проверка и разследване на информация.

Журналистите от нюзрума на bTV всекидневно печелят доверието на милиони зрители, защото следват установените в цял свят критерии и принципи на професията. Те информират отговорно, като се основават на факти, независимо от случая и от времето, необходимо за проверка на информацията.

Всяко очакване, че новините и актуалните предавания на bTV могат да служат за платформа на едностранни твърдения и изявления, е напълно неоснователно. Подобни изказвания са подвеждащи и рушат разбирането на аудиторията за същността на журналистиката и нейната роля в обществото", се казва още в позицията на bTV Media Group.

"Зная за корумпирани телевизионни водещи. Ето ви го един Антон Хекимян, ето ви го един Венелин Петков. Какви са тези, на които им е казано на 15 декември цялата история на Найденови и за престъпната схема на Божков с ощетяване на държавата със стотици милиони, и те са мълчали!? Аз бих пратил прокуратурата при тях, да ги разпита”, заяви Валери Симеонов в сутрешния блок на БНТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай