БСП ще сменя философията на бюджета

Социалистите свикват конгрес в началото на 2014 г., за да готвят европейските избори през май

БСП ще сменя философията на бюджета | StandartNews.com

София. Социалистите ще настояват за смяна на философията на формиране на бюджета. След провеждане на Националния съвет на партията лидерът Сергей Станишев обяви, че бюджетът трябва да бъде израз на политика и да има ясно очертани приоритети, „независимо от никога недостигащите ресурси".

Социалната политика, образованието и балансирано развитие на регионите заедно с подкрепа на местното самоуправление – това са приоритетите в Бюджет 2014, за които ще настоява БСП. Пленумът е дал мандат на ръководството на партията и на парламентарната група да отстоява тази позиция в „диалога с правителство по формирането на бюджета", поясни соцлидерът.

Необходимо е да се изисква от всички министерства преглед на всички разходи и тяхното оптимизиране. Икономиката все още е в много тежка ситуация, приходната част за полугодието е твърде проблематично Независимо от това, правителството трябва да покаже воля за много сериозно подобряване на работата на приходните агенции, за да се реализират политики", заяви Сергей Станишев.

Според него най-важни са политиките за „подкрепа на икономическото развитие, създаване на работни места и доходите на хората".

На заседанието на Националния съвет на БСП е било взето решение и за подготовка за свикване на конгреса на партията в началото на 2014 г. Темата ще е подготовката за европейските избори през май догодина. Конкретната дата на конгреса ще бъде определена на следващо заседание на Националния съвет на БСП.

Както агенция Стандарт нюз съобщи, в  доклада си пред пленума Станишев заяви:  „Основна цел на ГЕРБ е да се делегитимира парламентът, падане на правителството и предсрочни избори. Политическата ситуация е напрегната и динамична. Същинските, водещите политически фактори и основните им цели не са се променили по никакъв начин още от времето преди парламентарните избори. Основен опонент на БСП и днес остава ГЕРБ"

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай