БСП се отчете с 20 законопроекта и 430 въпроса

БСП се отчете с 20 законопроекта и 430 въпроса | StandartNews.com

БСП е задала 430 парламентарни въпросa и питания и е внесла 20 законопроекта. Това обяви председателят на БСП Корнелия Нинова на брифинг в парламента.  Тя заяви, че е време за отчет кой какво е направил през изминалия парламентарен сезон.

„Искаме всички парламентарни групи да се изправят за свършеното. "БСП лява България" е опозиция и алтернатива на това управление", заяви председателят на БСП и допълни, че като такава левицата е задала 430 въпроси и питания в парламентарния контрол и блиц контрола.

„Това представлява 50% от всички 8 парламентарни групи. Всеки може да се кичи с определението опозиция, но фактите показват, че БСП е единствената и съдържателна опозиция в този парламента. БСП е алтернативата - внесли сме 20 законопроекта, 6 проекта за решения, 319 предложение между първо и второ четене на законопроекти, внесени от други парламентарни групи", отчете Нинова.

Тя обясни, че съдържанието им е насочено към политическите обещания на БСП, към връщането на местната власт, ролята на икономиката в държавата и други. „Благодарение на тези законопроекти спряхме приватизацията на военнопромишления комплекс, възложихме проверка от Сметната палата на ЦГМ, внесохме законопроекта за работата на държавните предприятия, с което се слага край на партийните назначения", посочи Нинова, цитирана от Фокус.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай