БСП реши: Радев подкрепен от Инициативен комитет

БСП реши: Радев подкрепен от Инициативен комитет | StandartNews.com

Националният съвет на БСП реши Инициативен комитет да издигне кандидатурата на генерал Румен Радев за президент. "За" са гласували 91, "0" против, 14 "въздържали се". Начело на него ще бъде зам.-председателят на партията Стефан Данаилов.

Нинова бе категорична, че генерал Радев остава номинация на БСП и партията не отстъпва от тази позиция. Това обаче е възможност той да получи допълнителна подкрепа от представители на граждански организации и други партии. Тя бе категорична, че този вариант за издигане на кандидат има подкрепата вътре в партията, защото миналата седмица на среща с 28-те областни председатели на структурите на БСП са били категорични, че това е правилното решение.

"Аз ще поканя г-жа Нинова да се влее в инициативния комитет", каза Стефан Данаилов. Попитан кои други знакови фигури ще присъстват в инициативния комитет, той отговори: по-знакова фигура от мен няма. Стефан Данаилов сподели още, че е фен на генерал Радев, защото харесва мъже, които се държат мъжки. Генерал Румен Радев каза, че с Турция трябва да се води диалог, защото без такъв не може да се реши проблемът с бежанците. В същото време обаче не се знае какви договорености са постигнати. Според него, когато България взима позиция за безвизовия режим, трябва да се знае каква е позицията на останалите европейски страни и какви последствия ще има това за България.

До края на деня БСП ще внесе в деловодството на Народното събрание своето предложение за изслушване на премиера Бойко Борисов, за да получи повече информация за срещите му в Истанбул и Берлин. Утре социалистите ще поставят този въпрос на председателски съвет преди началото на пленарното заседание.

Пленумът продължава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай