БСП подреди кабинета

Ако някой откаже, има алтернативи, каза Орешарски

БСП подреди кабинета | StandartNews.com

София. БСП има готовност със състава на бъдещия кабинет, но все още не са водени разговори с никого от номинираните за министри. Това стана ясно от изказвания на червения лидер Сергей Станишев и на кандидата на левицата за министър-председател Пламен Орешарски.

"Пламен Орешарски е готов в рамките на няколко дни да излезе със структурата и състава на Министерския съвет", заяви червеният лидер в Лайпциг, където се проведе среща на Партията на европейските социалисти (ПЕС). Той обясни, че в разговор с президента Росен Плевнелиев е изразил готовността на Коалиция за България да вземе проучвателния мандат, веднага след като днес Бойко Борисов го върне. Консултациите при държавния глава започват в 10.00 часа.

"Не съм говорил още с никого. Не съм канил никого да участва в бъдещия кабинет като министър. Но има доста широк кръг хора, които ще поканя. Дори някой да откаже, има алтерантиви", твърди Пламен Орешарски, цитиран от Дарик. Той увери, че пиар ефекти няма да търси. "Толкова е тежка ситуацията, че с пиар няма да започна", категоричен е той.

Лидерът на ПЕС Сергей Станишев и кандидатът на левицата за министър-председател Пламен Орешарски се срещнаха с премиерите социалисти в Европа, за да обсъдят общите бъдещи действия на ПЕС. Пред тях бе представен планът Орешарски и кандидатурата на БСП за премиер на страната. Пред европейските си колеги Станишев обясни каква е ситуацията в България след изборите и представи мерките, които партията му предлага за справяне с кризата.

На форума в Германия участват седем леви премиери, а дебатите са разделени на два панела - социалните мерки и икономическото развитие на регионите. С конференцията в Лайпциг се отбелязва и 150-годишнината от създаването на социалдемократическата партия там.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай