БСП обеща министерство на туризма

БСП обеща министерство на туризма | StandartNews.com

Варна. „Туристическата индустрия е важна за българската икономика, затова и обособяването на Министерство на туризма вече е ангажимент на БСП лява България. Радвам се, че и други политически партии заявиха подобен ангажимент след нас. Има висока степен на съгласие това прави възможно случването му сред изборите.

„Това каза водачът на листата на БСП лява България Ангел Найденов във Варна, който заедно с проф. Анелия Клисарова и Борислав Гуцанов се срещна с членове на Туристическата камара и представители на бранша. Найденов припомни, че в рамките на правителството Орешарски са били предприети стъпки за облекчаване на визовия режим с Русия. Сред тях са отпадането на квоти въведените преди няколко години, възстановяването на консулството в Екатеринбург, въвеждането на дългосрочни, многократни визи

Здравният туризъм може да привлича туристи целогодишно, затова ще работим усилено в тази посока, каза проф. Анелия Клисарова, която е втора в листата като представител на гражданската квота. Необходимо е държавата да води преговори за сключване на договори със здравните каси на страните от Европейския съюз, които да заплащат разходите на техните граждани за балнеоложки и спа туризъм у нас.

„Реално такива туристи ще идват в България, когато плаща тяхната здравна каса, тъй като тези услуги в страната ни са в пъти по-евтини, от предлаганите в други страни", обясни Клисарова

Социализиране на обекти от културно-историческото наследство е важно условие, за да се превърнат те в туристическа атракция , каза Борислав Гуцанов, трети в листата на БСП лява България във Варна.

Кандидатите за депутати подкрепиха идеята на Туристическата камара, за превръщане на мястото, където е открит Варненският некропол и най-старото обработено злато на света в музей на открито.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай