БСП и АБВ с един кандидат за кмет

БСП и АБВ с един кандидат за кмет | StandartNews.com

Червените във Варна също искат съюз с азбукарите за местния вот

Обща кандидатура за кмет на София да бъде издигната от БСП и АБВ. Но двете формации да се явят на местните избори с отделни листи, както и да бъде подписано следизборно споразумение. Това е планът максимум, който си поставят за вота наесен ключови фактори от ръководството на градската организация на БСП в София. Общ кандидат с АБВ коментират неофициално и социалистите в Пловдив. Лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов не се ангажира с официален коментар, но заяви, че "ако АБВ иска ясно позициониране в левия спектър, то трябва ясно да се разграничи от дясната политика". Няма как да даваш ляв мигач, а да правиш десен завой", заяви Паргов по адрес на формацията на президента (2002-2012) Георги Първанов. Шефът на БСП-София обаче подчерта, че кандидатурата за кмет на столицата ще мине през широк дебат с всички партньори от бъдещата широка коалиция и ще бъде ясна най-късно до април месец. "Тази година е решаваща за нас и за бъдещето на БСП", призна Паргов. В червената централа на жълтите павета започват подготовката за местните избори до дни, когато ще започнат номинациите за листата на социалистите за общински съветници. както и отсяване на най-ярката фигура от червените редици за кмет на столицата. От "Леге" 10 ще стартират информационна платформа с отворен въпрос за качествата на бъдещия кандидат-кмет. Както и анкета с питания кога е последното асфалтиране на улицата, често ли се извършват ремонти по ВиК мрежата, как се справя общината с почистването, кое е последното културно събитие, което посетихте във вашия квартал и др. Целта е столичани да поставят пряко темите за всеки район. Както и да се активизират членовете и симпатизантите на левицата. В най-скоро време столичните социалисти ще подпишат коалиционно споразумение с движение "Модерна България" на Борислав Цеков. Запознати припомниха, че представители на неправителствената организация бяха в кандидатдепутатските листи на БСП.

Междувременно вчера във Варна министърът на отбраната от кабинета "Орешарски" Ангел Найденов заяви, че "АБВ е възможен партньор на БСП". "Високомерието и изолацията на БСП са вредни. Партията не трябва да изключва АБВ като възможен партньор на предстоящите местни избори", посочи Найденов. И допълни, че всички решения, свързани с местните избори, ще се вземат на предстоящия конгрес на партията.

Да си подадат ръка

Кирил Добрев, депутат от БСП

Идеологът на АБВ Георги Първанов и председателят на БСП Михаил Миков да си подадат ръце в името на победа на левицата в България. Обединението на левицата не трябва да е механично, а знаково за симпатизантите на лявата идея. Израз на политическа воля и мъжество е Първанов и Миков да си подадат ръка, ако искат да видят победа на левицата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай