БСП гласи другарски съд за Близнашки

Да ме изключат, няма да обжалвам, отсече той

БСП гласи другарски съд за Близнашки  | StandartNews.com

София. Преподавателят по конституционно право проф. Георги Близнашки може да остане без партиен билет на БСП. Тази събота на градската конференция на червените в София въпросът за членството му в Столетницата ще бъде повдигнат от соцдепутата Страхил Ангелов, който е и бивш шеф на район "Витоша".

Ангелов ще бъде подкрепен и от други делегати, които ще поискат партийната организация на Близнашки да го изключи. "Повече от три месеца той говори против партията и правителството, иска оставката на кабинета", мотивира се Ангелов. И запита: "Това ли щеше да е поведението му, ако беше в депутатските листи?". Самият Ангелов е известен с критиките си към соцръководството, но пред "Стандарт" заяви, че когато има забележки към върхушката на "Позитано" 20, винаги ги казва в очите.

"Да ме изключат, няма да обжалвам", каза в отговор на другарските нападки професорът пред "Стандарт". "Подал съм заявление да ме освободят от Националния съвет, но още не са го гласували", добави той.

Търпението в червените редици се изчерпало, след като в последните дни професорът дори си позволил да призовава студенти да окупират аулите в Софийския университет. "Сега момичета и момчета спят на твърдите банки в 272 - ще пораснат за една нощ, толкова колкото години няма да им стигнат, ако ходят с наведена глава #occupysu, #ДАНСwithme!", написа във Фейсбук Близнашки.

От няколко месеца професорът редовно публикува снимки и статуси от Протестна мрежа.
Исканата партийна книжка на професора ще предшества избора на нов шеф на столичните социалисти. Както вече стана ясно, за поста на зам.-министъра на икономиката Анна Янева има трима претенденти - депутатите Борис Цветков и Николай Малинов, както и оргсекретарят на организацията Калоян Паргов. Реалната битка ще е между Малинов и Паргов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай