Сряда,

БСП завря: Нинова манипулира вота за лидер

От: СТАНДАРТ -
916
БСП завря: Нинова манипулира вота за лидер
A
A
A
  • Красимир Янков, Валери Жаблянов и Георги Тодоров бесни от възможностите за подмяна на прекия избор

БСП завря. Куп съмнения и обвинения с честността на вота за председател изплуваха на повърхността, след като трима кандидати за поста изказаха гласно притесненията си за вътрешните избори. А висшият социалист Чавдар Георгиев, който е член на Централната комисия за провеждане на избора за председател, хвърли оставка, възмутен от възможните технологии за манипулация на прекия избор за председател на БСП.

ВИЖ ОЩЕ: Шокиращи разкрития и оставка в ЦИК на БСП

Кандидатите за лидер на БСП Красимир Янков, Валери Жаблянов и Георги Тодоров дадоха брифинг, на който заявиха, че организацията на вътрешните избори не се отличава от порочните практики в българското общество.

Те настояха бързо да се изкарат избирателните списъци. Тримата искат да се премахнат и подвижни секции за гласуване, които според тях са форма за упражняване на натиск. Те определиха ситуацията като скандална.

"Не е възможно Корнелия Нинова да претендира и да провежда с такива средства изборите", възмути се Валери Жаблянов. Не е известно как е разписан бюджетът в изборната кампания, продължи той.

Напускането на Чавдар Георгиев на централната комисия за провеждането на избори за председател на БСП е ясен сигнал, че кампанията не е безпристрастна и работи за един от кандидатите, е на мнение Жаблянов.

Тримата настояха и за оставката на временния председател на БСП Владимир Москов. Красимир Янков смята, че централната комисия за избор на председател трябва да има бюджет, както и да се предвидят средства за здравните ограничения срещи коронавируса.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички