БСП сваля политическото доверие от общинските си съветници в София

Решението е било взето на извънредно заседание на ръководството

БСП сваля политическото доверие от общинските си съветници в София | StandartNews.com

Изпълнителното бюро на БСП свали политическо доверие от групата общински съветници на партията в Столичния общински съвет, съобщиха от "Позитано" 20.

Решението е било взето на извънредно заседание на ръководството, на което е било обсъдено поведението на червените общинари, като от партията посочват, че се разграничават от техните действия.

До решението се стигна, след като общинските съветници не са изпълнили решението на Националния съвет, което гласи: „Градският съвет на БСП да издигне кандидатурата на Диана Тонова за председател на Столичния общински съвет. Общинските съветници от „БСП за България" в гласуването за избор на председател на СОС да не подкрепят създалите се мнозинства в Общинския съвет и да не гласуват за друг кандидат, освен излъчената кандидатура на Диана Тонова“, посочват от партията.

От партийната централата изтъкват, че на вчерашното заседание съветниците не са издигнали Тонова и са гласували за друг кандидат.

"Те вече не представляват БСП, а само себе си и носят лична отговорност за действията си в СОС. ⁠На следващото заседание на Националния съвет ще бъдат наложени съответни партийни наказания", съобщиха още от "Позитано" 20.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Бай Пас
преди 2 месеца

То и ние сме свалили доверие от Ниновица

Откажи