БСП назова любимия кмет на Борисов

Отдавна червените в миньорския град не се чувствали част от БСП, каза заместник -председателят на червената партия Атанас Зафиров

БСП назова любимия кмет на Борисов | StandartNews.com

Клиентилизмът напуска БСП. Това заяви заместник -председателят на червената партия Атанас Зафиров като коментар за масовото напускане на социалисти в Перник. Според него те не изпълнили задачата за овладяване на БСП и отстраняване на лидера. Целта била партията да е послушна.

Не е загуба, каза още Зафиров, според когото това е началото на един оздравителен процес.

Отдавна червените в Перник не се чувствали част от БСП, а работели за други формации. Една клиентилистка формация напуска БСП, отново заяви Атанас Зафиров и настоя тези хора освен партията  да напуснат и постовете си, на които са благодарение на партията.

БСП не е брошка, която да си закичиш, когато ти е удобно, посочи Зафиров. Тези хора разочаровали избирателите си, според него. Той визира Станислав Владимиров, когото нарече "любимия кмет на Бойко Борисов".

Малко преди това кметът на Перник Станислав Владимиров обяви, че напуска социалистическата партия. Очаква се водещите лица на пернишката организация също да напуснат.

Защо още един знаков кмет напуска партията си

Станислав Владимиров бе сред първите социалисти, които влязоха в сблъсък с лидера на БСП Корнелия Нинова и то по повод отпуснатите от МС по време на управлението на ГЕРБ средства за за изграждане на тръба, за да се намери решение на водната криза в Перник, заради която в продължение на месеци гражданите бяха на воден режим. Владимиров напусна Националния съвет още миналото лято с остри критики към Нинова.

В събота на конгреса на БСП бяха изключени 13 членове на Националния съвет, част от които скандираха "оставка" за лидера си Корнелия Нинова - Светлана Шаренкова, Петър Витанов, Петя Михалевска, Ленко Петканин, Петко Димитров, Валери Жаблянов, Мартин Жлябинков, Ана Пиринска, Николай Бриевски, Атанас Атанасов, Ралица Андреева, Ваня Добрева, Костадин Паскалев. 

Днес Валери Жаблянов, който е в конфликт с ръководството на БСП още от 2020 г., но не е напуснал партията, се появи на внасянето на документите за регистрация в ЦИК за предстоящите избори заедно с новата формация Левицата, събрана преобладаващо от бивши членове на БСП, включително знакови имена като Мая Манолова, Татяна Дончева и Румен Петков, припомня money.bg. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай