БСП даде заден за споразумение. Ще подкрепи ли утре ИТН?

Пленумът решава на подпис

БСП даде заден за споразумение. Ще подкрепи ли утре ИТН? | StandartNews.com

След като изчистим някои различия, Националният съвет ще реши за подкрепата за проектокабинета, уточни зам.-председателят на БСП

БСП даде заден и вече не настоява за писмено споразумение с „Има такъв народ”, на база на което да даде подкрепата си за кабинета на Пламен Николов.

Не настояваме за писмено споразумение с „Има такъв народ“, бихме искали да има такова, обяви в интервю за предаването „Лице в лице“ по бТВ зам.-председателят на БСП Ирена Анастасова.

Тя уточни, че в последното решение на Националния съвет на партията не фигурира изискване за писмено споразумение с партията на Слави Трифонов.

Анастасова обясни, че на предвидените за утре, 6 август, консултации с ИТН двете партии трябва да изчистят някои различия, предимно в сферата на средното образование. Разговорът ще е сутринта.

След срещага отново трябва да се произнесе Националният съвет на партията дали БСП ще подкрепи проектокабинета на ИТН. Решението ще бъде взето на подпис от 180-те членове на съвета, уточни зам.-председателят на партията.

По думите ѝ социалистите са склонни да подкрепят партията на Трифонов, защото в противен случай едва ли ще има редовно правителство, а това няма да е добре за държавата.

Склони са да предложат служебният кабинет да стане редовен, ако третият мандат бъде връчен на БСП, защото той се ползва с голямо доверие сред обществото, обясни Анастасова вчерашното измятане на социалистите след заседанието на пленума им.

Тя отказа да обсъжда имената в проектокабинета на ИТН с мотива, че е по-важно какви политики ще изпълняват министрите.

На въпроса дали е опитмист или песимист за избора на  редовен кабинет с мандата на ИТН депутатът от БСП отговори: „На моменти съм оптимист, на моменти съм песимист“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай