БСП без пари. Нинова готви чистка

Искри на "Позитано" - преизбраната лидерка и вътрешната опозиция се срещат на пленум

БСП без пари. Нинова готви чистка | StandartNews.com

Искри до червено на "Позитано" 20. Преизбраната с 81,5% соцлидерка Корнелия Нинова и вътрешната опозиция се срещат днес на пленум, който трябва да одобри документите за юбилейния 50-и конгрес на Столетницата след седмица (26 септември).

Това ще е генералната репетиция преди най-висшия форум, казват в червената централа.

Вътрешната опозиция ще иска сметка на Нинова защо партията е на червено. БСП е без пари, алармират от "Позитано" 20. И разкриват, че структурите в страната не са получили траншовете си от юнската партийна субсидия. Държавата изплаща парите на партиите на всеки три месеца.

 

Социалистите са в шок как партията им ще прави парламентарни избори, след като Нинова направи серия уволнения и то на млади хора. И на практика соцпартията не разполага с апарат.

Партийната водачка от своя страна пък се е амбицирала да разчисти всички неудобни хора около себе си. Голямата й битка на конгреса ще е пълно овладяване на Националния съвет и на контролната комисия. В момента пленумът на БСП е крайно разединен. Той вече два пъти бламира Нинова, като дори знакови промени предложените от нея даде и на преките избори, и на конгреса.  Затова Нинова си е поставила за цел в съвета да има само нейни хора.

Соцлидерката споделила на приближените си и екзотичната си идея водачите на листи и подгласниците им да не се излъчват от структурите по места, а да се назначават служебно от бюрото с решение на пленум. Парашутистите ще взривят партията и ще предизвикат бунтове по места, коментират соцдепутати, които убеждавали Нинова, че ще сбърка, ако предприеме промяната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай