Бойко предлага eкспертен кабинет с десните

200 000 на улицата и правителството пада, обяви лидерът на ГЕРБ

Бойко предлага eкспертен кабинет с десните | StandartNews.com

София. Нова сериозна заявка за сближаване на ГЕРБ и Реформаторския блок направи Бойко Борисов. Бившият премиер отправи покана за съвместен експертен кабинет. "Да поправим щетите, които ще ни бъдат нанесени от настоящото управление", обясни мотивите си Борисов пред радио К2.

В извънпарламентарните партии той вижда "огромен потенциал". По негови думи експертността им в различни области би била полезна в едно бъдещо технократско управление. Експремиерът все пак обясни, че се надява Реформаторският блок да "генерира идеи". И намекна, че ако обединението не стане факт, "няма кой да победи коалицията БСП, ДПС и "Атака".

Борисов обясни, че единственият демократичен начин да падне едно правителство е с вот на недоверие. И призова българите "да се вдигнат на масов митинг, за да уплашат кабинета". Според него, ако 100-200 хил. излязат на улицата, правителството ще падне.

Лидерът на ГЕРБ остро разкритикува и председателя на Народното събрание Михаил Миков. "Прави трикове, например, с кворума - прекратява регистрацията по-рано, за да не могат всички депутати да се регистрират", обясни той.

Бившият премиер разкритикува и "Атака", като обясни, че в петък им е предложил двете партии да излязат от зала и да няма правителство. "Стана пределно ясно обаче, че те подкрепят кабинета, а си позволяват безусловно да лъжат, че ние имаме някакви договорки с властта", възмути се лидерът на ГЕРБ.

 

Няма вариант за коалиция

Мартин Димитров, "Синьо Единство"


Няма никакъв вариант за подобна коалиция на този етап, коментира пред "Стандарт" Мартин Димитров. По негови думи ГЕРБ имат твърде много проблеми за разрешаване в момента, за да се мисли за какъвто и да е вид подкрепа или съглашение с партията на Бойко Борисов. Един от основните им проблеми е полицейщината, която настана в България по време на тяхното управление, смята Димитров, като подчерта, че точно това е довело до свалянето им от власт през месец февруари тази година.

 

Няма да сме патерица

Йонко Грозев, Движение "България на гражданите"


Немислима е опцията да правим коалиция с ГЕРБ, в която ще имат водеща роля, заяви пред "Стандарт" секретарят на Движение "България на гражданите" адв. Йонко Грозев. "Да го кажа метафорично - няма да бъде патерица на партията на Борисов", категоричен бе той. По негови думи изявлението на бившия премиер цели "нашата физиономия да бъде смачкана през тази на ГЕРБ". Грозев заяви, че Борисов се опита да изкара Реформаторския блок като нещо "малко и подвластно на неговата партия, което категорично не е така", категоричен бе той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай