Бойко пак не се яви за „Авиоотряд 28”

Бойко пак не се яви за „Авиоотряд 28” | StandartNews.com

София. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново не се яви за изслушване във Временната анкетна комисия за проверка на всички данни, факти и обстоятелства при полетите с „Авиоотряд 28" и въздухоплавателните средства на Министерството на отбраната.

„По точка втора отново виждаме, че няма лидер на ГЕРБ", каза депутатът от Атака Венцислав Лаков, който е председател на комисията и уточни, че е направил всичко възможно да покани бившия премиер.

„Оказа се, че в Парламента и в Министерски съвет няма никакви документи по отношение на г-н Борисов, изглежда, че той е в нелегалност. Съгласно чл. 80 от Конституцията, длъжностните лица или гражданите, които са поканени да бъдат изслушани от комисия, трябва да се явят. Г-н Борисов нарушава клетвата, която е дал", допълни още Лаков и на шега предложи да изнесат заседанието в Банкя, където живее Борисов.

„Нека възложим на юридическия отдел в Народното събрание да провери по какъв начин може да бъде доведено едно лице, за да бъде изслушано от комисия. Нека поискаме становище какви са правните варианти да се направи това", каза Антон Кутев от Коалиция за България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай