Бойко не знаел за нещата от тефтерчето

Борисов одобрява назначаването на Писанчев за шеф на ДАНС

Бойко не знаел за нещата от тефтерчето | StandartNews.com

София. Бойко Борисов не е знаел за нещата от тефтерчето на Филип Златанов. В предаването „Панорама" по БНТ лидерът на ГЕРБ обясни, че Искра Фидосова е отстранена от парламента и Изпълнителната комисия именно заради това, че много неща са се случвали без негово знание. „Това е сурово, но е ясно наказание за всеки, който използва по такъв начин властта, която ни е дадена от хората", уточни Борисов.

„Не искам да гадая това тефтерче дали го има, дали го няма, защо е написано, защо е съхранявано, оставям това на Прокуратурата. Дали утре някой не може да си напише такива тефтерчета...", каза Борисов и обясни, че вчера е провел разговор с Фидосова, след който тя е изявила желание да напусне. „Много пъти хора са ми подсказвали, че тя работи и от името на Цецо Цветанов, и от мое име, аз не съм обръщал внимание на това, което е било грешка, каза Бойко Борисов", допълни Борисов, който е разговарял с Искра Фидосова близо час.

Бившият премиер заяви, че четири години въобще не е подозирал, че може да има задкулисна работа. „Обаждал съм се да питам Искра, включително и Цветанов, питал съм – вие това нещо знаете ли, те са отричали, каза Борисов. Това е било лош стил на работа", каза Борисов и изрази съжаление, че властта не е за всеки.

„Казвал съм – да не се воюва с президентството, с която и да е политическа партия, по различен от закона начин. И до ден-днешен с Найден Зеленогорски съм в прекрасни отношения. Над милион гласуват за ГЕРБ, дали са си гласа, защото точно това не искат да се прави", коментира записките в скандалното тефтерче Борисов и обясни, че с него се лепва клеймо на партията.

Лидерът на ГЕРБ каза още, че хората на улицата настояват за предсрочни избори. „Дали след месец, след шест месеца – нека управляващите да предложат. Това е добре за тях, за да падне напрежението", каза той и напомни, че преди няколко месеца той сам подаде оставка под натиск на „народната любов". „Нищо не пречи, ако сме отговорни лидери, да кажем, при следващите предсрочни избори се задължаваме всички; ако трябва, както избират папата във Ватикана, да се заключим и докато не се излезе с правителство, да не ни пускат. Ако не става – пак, пак... В противен случай, фондовете си заминават, икономиката затъва... Може да се намери добро управление. Истински пожелавам успех и на Реформаторския блок", допълни още Бойко.

„Чест им прави на всички тези, които всяка вечер протестират", заяви лидерът на ГЕРБ и обясни, че никоя партия не е организирала протестите на улицата. „Тези, които протестират, в голямата част ни харесват. В голяма част са наши симпатизанти. Обида е да се казва, че ги организираме. Посланиците на САЩ, Германия, Франция, Великобритания изразиха позиции в подкрепа на този протест. Ние не може да кажем на хората – тези, които са гласували за ГЕРБ, да не ходят на протест, каза Бойко Борисов", уточни Борисов.

„Единственото хубаво нещо, което правителството е направило, е днес, изборът на председател на ДАНС", каза още пред БНТ Бойко Борисов. Той е поздравил Писанчев и обясни, че одобрява назначението му, защото новият шеф на ДАНС е добър офицер. „Като премиер, аз го направих заместник-директор на агенцията", припомни Борисов.

На въпроса защо ГЕРБ все още не влизат в пленарна зала, Борисов отговори, че е извън парламента заради поведението на Волен Сидеров и депутатите от ПГ на Атака. „Тези хора провокират да стане бой в парламента, тези хора ни провокират и в парламента, и на Съвета за национална сигурност. В нашата партия винаги съм казвал, че мъжете са си мъже, жените са си жени", продължи той. И уточни, че „протестиращите протестират, защото не виждат тази представителност, която искат да има в парламента".

„В момента политическите партии буквално са сатанизирали своите опоненти. Станишев излиза и казва – ГЕРБ – групировка. Аз излизам и казвам – БСП – мафия, друг казва – ДПС – такива, Костов - такъв... Всички и това е и моя заслуга. Това направление на партията съм го дал лично аз, казвал съм – никога с БСП, никога с ДПС, никога с Костов, никога с Атака. И в един момент си първа политическа сила, но на практика си последна. Реформаторския блок - сега имат 3 и нещо процента, пожелавам им да имат 30 и нещо процента", каза лидерът на ГЕРБ за политическата обстановка в страната.

„Изходът е диалог, отговорът е – да седнем, да си кажем – искаме нов избирателен кодекс. Да влезем в парламента, да го направим. Не знам г-н Орешарски – как ходи на работа, как се прибира?", каза още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ припомни за АМ „Люлин", спортната зала „Арена Армеец", АМ „ТРакия" София, южната дъга, северната тангента и други, проекти, за които се спомогнал да бъдат осъществени. „За три години и половина построихме повече отколкото 20 години са строени", похвали се Бойко. Той не бе скромен и относно коментарите за АМ „Тракия" и каза, че е истински горд за това, че от София до Бургас вече се стига за два часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай