Бойко Рашков каза с какво започва

МВР дължи на обществото спокойствие, каза новият министър

Бойко Рашков каза с какво започва | StandartNews.com

Целите си като служебен министър на вътрешните работи обяви Бойко Рашков на излизане от Министерски свет, след като правителството на ген. Стефан Янев пое властта от Борисов и екипа му.

ВИЖ ОЩЕ: Радев с 8 задачи към служебните министри

МВР дължи на обществото спокойствие, активно противодействие и превенция на престъпността, каза Рашков пред журналисти.

„Другите задачи в общ план ще бъдат ежедневните на МВР. Трябва да обезпечим онова, което дължи МВР на обществото – спокойствие, активно противодействие и превенция на престъпността. Летните месеци, които предстоят са предпоставка за засилване на миграционния натиск. МВР има изключително важни задачи, за които ние ще направим всичко възможно да изпълним“, подчерта Рашков.

ВИЖ ОЩЕ: Кабинетът Радев: Ревизия, обрат и 2 реверанса

"Ще гарантираме честни и прозрачни избори. Няма да допуснем купен вот, който изкривява политическата картина в страната. Това уронва престижа на България пред света. Това е приоритетната задача. Президентът също обърна внимание на това. Ще осигурим спокойствие и ефективно противодействие на престъпността", каза малко по-късно новият МВР-шеф на влизане в сградата на повереното му ведомството.

От своя страна досегашният министър на вътрешните работи Христо Терзийски посочи, че 25 години е работил в МВР и наистина си тръгва емоционално. „Това е важна част от моя живот. Сърцето ми остава с полицията. Всичко, което е необходимо от моя страна, ще бъде направено. Пожелавам успех на г-н Рашков“, каза още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай