Борисов заподозря съществуването на паралелно МВР

Бившият премиер намекна, че няма да иска експертиза на записите

Борисов заподозря съществуването на паралелно МВР | StandartNews.com

Пловдив. Бившият премиер Бойко Борисов обяви съществуването на паралелно МВР, което подслушва, както и че зад него стои БСП. Той намекна, че няма да иска експертиза на изтеклите в петък поредна порция СРС записи с негово участие. Аферата с нелегалното подслушване избухна през март и стана известна именно като "частна ГДБОП" под опеката на бившето ръководство на МВР. 

Опозиционният близнак на МВР

„Има паралелна структура на МВР в държавата, която работи и подслушва, и зад това стоят Станишев и хората му", обяви Борисов при посещение в Пловдив. Според него това „МВР" е с участието на пенсионирани служители на истинското вътрешно министерство, които така си заработват над пенсиите. Той предположи и че „тези структури могат и да правят автомобили, близнаци на колите на МВР с оборудване". ГЕРБ не се занимава с папки и флашки, обяви още Борисов.

Вероятно изтеклите разговори са се състояли в дома на премиера в Банкя, тъй като той самият обяви, че „наглостта и подлостта на тези хора са стигнали дотам, че да подслушват и дома ми".

Смисълът от експертиза

„Надявам се прокуратурата да започне да търси виновниците, те не са анонимни", коментира Бойко Борисов. Според него обаче, ако поиска експертиза на записите, това би работило в полза на политическите му опоненти и ще оскъпи цената им на борсата.

„Станишев и шайката, която работи за него, защото той е преносител на сигналите, нищо старо не е забравила и нищо ново не е научила. Целта им е хората да бъдат омерзени, да не може да се излъчи правителство, държавата да бъде в хаос, да мине лятото, да дойде още по-тежката зима и така да се дестабилизира държавата", смята бившият премиер.

Заедно с това Борисов заподозря, че след Цветан Цветанов ударите ще се насочат срещу него.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай