Борисов: Явно сте се разбрали да има кабинет

Вратата на ГЕРБ е отворена за Орешарски, обяви лидерът

Борисов: Явно сте се разбрали да има кабинет | StandartNews.com

София. "Явно, че сте се разбрали, че ще има правителство днес. Заедно с господин Станишев, за разлика от много от вас, знаем какво е да си премиер в икономическа криза". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от парламентарната трибуна при дебата за кабинета "Орешарски".

"Нашите съседи загубиха милиарди евра, а вчера ги глобиха със 700 млн. евро", посочи Борисов.

"Когато една партия е най-голяма и има 97 депутати, нека да бъде оставена да заема мястото, което са й дали избирателите", подчерта той.

Борисов оцени министрите в екипа на Орешарски като професионалисти. И добави: "Неведнъж съм казвал, че който поеме властта в този момент е нещо изключително трудно и отговорно. Неслучайно Станишев избра вас за премиер".

"Много ще ви е трудно в тази компания на тези партии. Аз на ваше място, колкото и да ви се карат партийните началници, щях да намеря време да се срещнете с първата парламентарна сила. Трябваше само да се обадите, щях да ви дам своя глас. Но нашата врата като партия е отворена за вас, когато се обадите", заяви Борисов.

"Аз лично ви пожелавам, г-н Орешарски, успех, кураж, много характер", каза бившият премиер.

Орешарски реагира незабавно и изрази уважението си към Борисов като подчерта, че няма да посочва как и къде са били избирани министрите в предишното правителство. Орешарски благодари и за отправените финансови съвети към него. "Само от уважение към вас няма да споменава нищо за вашите министри - как ги намирахте, къде, с какви квалификации". Това каза Орешарски в отговор на изказването на Бойко Борисов, че чак днес уцелва имената на министрите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай