Борисов: Станишев излага България

Борисов: Станишев излага България | StandartNews.com

Търговище. „Прекрасно - Станишев излага България",така председателят на ГЕРБ Бойко Борисов коментира новината, че темата за подслушването ще бъде обсъдена в рамките на Европейския парламент. „Опозицията умело успя да изнесе дебата за подслушването и в Европейския парламент. Темата е формулирана така, както е формулирана от лидера на БСП и на Европейските социалисти в анонимния му сигнал", коментира и зам.-председателят на партията Цветан Цветанов.

„Друга държава това не го е правила. Прекрасно ще стане. Всичко това, което са правили, ще го разберат", обяви Борисов. „Ще припомним за „Цанков камък", за „Галерия", ще припомним и ще обясним как депутати тогава и шеф на Следствие се пазариха за много пари за „Булгартабак", допълни той.

„Вие виждате каква е пълната подкрепа от Европейската народна партия (ЕНП). Когато пътувах, прочетох и на Манфред Вебер пълната подкрепа както за лидера, така също и за мен, и за ПП ГЕРБ за това, което сме направили през последните четири години", каза от своя страна Цветанов.

„Кажете ми един политик или журналист, който да е подслушван незаконно. Аз знам как беше направен този скандал, и той беше част от предизборната кампания на социалистите, подкрепена и от Лютви Местан или Павел, както е известен сред хората", каза Цветанов.

„Много ме е страх да не дойдат хора, които в следващата година-година и половина ще изпълнят обществените очаквания за големи доходи – след това фалитът на страната е гарантиран", каза още Борисов.

Борисов посочи, че по време на управлението на ГЕРБ са изградени магистрали и градовете вече не могат да бъдат делени от морета или липса на инфраструктура. По този начин хората могат да инвестират, защото без магистрали не могат да се случат добри неща. В момента в страната се строят шест магистрали. За следващия програмен период е заложено изграждането и на автомагистрала „Хемус", което може да започне още в началото на 2014 г., ако хората преценят, че ГЕРБ е тяхната партия.

„Винаги съм казвал – преживяхме много тежки четири години, единствено сравними с война. За съжаление в следващите две-три години ще става по-лошо. Безработицата в Испания мина 6 млн. лева, във Франция – 3,5 млн. Бюджетните дефицити са огромни в Европа. Дълговата криза е огромна", каза Бойко Борисов.

Той посочи, че се страхува в страната да не стане така, както в други европейски държави и да се харчи повече отколкото се изкарва, защото всеки желае да живее по-добре и да харчи повече, но възможностите на икономиката са тези, които има страната ни.

Борисов даде за пример държавите Кипър, Гърция и Словения. „Не знам какво си представят лидерите на партии, но такъв език на омраза никога не е имало. Много съм щастлив, че днес раздадох стотици автографи на деца с мюсюлмански имена. Това означава, че страхът вече го няма", каза Бойко Борисов. Той допълни, че хората не се страхуват и могат да изберат партията, която отговаря на очакванията им. „Не се страхуват, защото ние строим пътища, джамии, където хората да изповядват своята религия", каза още Бойко Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай