Борисов се срещна с деца в конна база в Нова Загора

Борисов се срещна с деца в конна база в Нова Загора | StandartNews.com

Сливен. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов уважи поканата на сдружението на родители в помощ на деца с увреждания в Нова Загора. Малко преди 16 часа в понеделник бившият премиер бе посрещнат от Даниела Пенева, която е председател на сдружението. Всъщност Бойко Борисов бе посрещнат от сина на Даниела, 6-годишният Николай, който яздеше коня Гдиня. Оказа се, че Николай е болен от церебрална парализа.

Безплатната езда, която собственичката на конната база Йонка Максимова ни предлага, помага много на нашите деца. 15 минути езда спестяват един час мъки за разтягане, каза Даниела Пенева. Тя благодари на Бойко Борисов за подкрепата, която той оказал за лечението на децата в санаториума в Банкя. "Искам да ви благодаря от името на всичките членове на сдружението, вие реагирахте светкавично и въпросът ни беше уреден", каза Даниела Пенева.

След като видя Николай на коня, Бойко Борисов поиска да види как язди Йонка, която е собственичка на базата. Тя пък му подари чаша с негова снимка и традиционната за този край зелена сол, наречена самардова. На конната база бяха дошли и талантливи деца от Нова Загора начело с 8-годишната носителка на зелен колан от каратето Дона Мосто и Мария, която е медалистка по тенис. Едно от децата подари своя рисунка с мече на Бойко Борисов. Той благодари за посрещането и отпътува. Вече години наред Йонка Максимова предлага безплатна езда за деца с увреждания. Общият брой на членовете на сдружението на родителите в Нова Загора е 24. Повечето от децата посещават конната база на Йонка Максимова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай