Борисов събра оперативен щаб в Смолян заради бедствието

Борисов събра оперативен щаб в Смолян заради бедствието | StandartNews.com

Изпълнителната и местната власт работят в синхрон за овладяване на бедствието заради снега в региона, беше общата констатация на кметовете, които участват в оперативния щаб, който министър-председателят Бойко Борисов свика в Смолян. Представителите на местната власт призоваха да не се политизира тежката ситуация и отбелязаха, че е важна реално свършената работа в подкрепа на хората по места, информират от пресцентъра на Министерски съвет.

Премиерът Борисов събра на щаба в областната управа кметове на общините в Смоля и Кърджали, сред които кметовете на Ардино и на Кирково, както и двамата областни управители. Присъстваха също така директорите на горските стопанства, представители на полицията, пожарната и БЧК. Кметовете докладваха за актуалната обстановка по места.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, заедно с местната власт работят денонощно за овладяване на ситуацията в Смолян и Кърджали. Все още има населени места без ток, но пожарната доставя храна и всичко от първа необходимост. Постигната е и добра координация между областните кризисни щабове и изпълнителната власт.

Министър Павлова също е на място, създала е необходимата организация и координация за преодоляване на тежката ситуация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай