Борисов: Проблемът с ваксините е абсолютно изкуствен

Борисов: Проблемът с ваксините е абсолютно изкуствен | StandartNews.com

Проблемът с ваксините е абсолютно изкуствен. Tова заяви премиерът Бойко Борисов във Велико Търново, където бе гост на Третата политическа академия на женската организация на ГЕРБ. И уточни, че е разговарял с турския премиер за въпросните ваксини.

„Това е мое дело и аз не се разграничавам от нито един свой министър", изтъкна Борисов по повод петвалентните ваксини „Пентаксим", които пристигнаха у нас от Турция.

Премиерът сподели още, че сестра му, която е медицински работник, му е споделила, че нейното внуче, което е бебе, е ваксинирано с „Пентаксим". Д-р Красимира Иванова е уверила брат си, че ваксината е безопасна. „Тя ми каза, че утре ще ходи в някакво предаване, за да защити здравния министър д-р Петър Москов. Ще вземем отношение и от парламентарната група - всички медицински специалисти, които са в Народното събрание", добави той.

Ако готвеният вот на недоверие на БСП, ДПС, Атака и ДСБ мине, то логиката е те да съставят правителство, коментира премиерът. „Пожелавам им приятна игра", посочи още той.

Сега е по-тежко и по-лошо, отколкото по времето на Студената война – такава омраза, негативизъм и несигурност в света никога не е имало, каза още той по повод случващото се по света. „Проблемите между Русия и Щатите и между Русия и Турция са много изострени в момента. Темата за Украйна я няма и от месеци не съм чул националните ни медии да коментират нещо свързано с Украйна, нито пък европейските. Моето обяснение за това е, че Минските споразумения се спазват, което беше основното изискване към Русия", каза още Борисов. 

„В Гърция в никакъв случай не са свършили проблемите и много скоро отново ще започнат да имат финансови проблеми. Сигурно ще имаме много извънредни съвети на тема Гърция, този път за финансите. По това, което чувам, около 500-600 хиляди мигранти влизат отвън по островите", каза още той и изтъкна, че не иска да е лош пророк. И добави: "Остава ние да стискаме зъби и да се опитаме да си запазим тази много крехка стабилност".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай