Борисов: Подкрепяме плана „Юнкер"

Борисов: Подкрепяме плана „Юнкер" | StandartNews.com

Брюксел. Подкрепяме плана „Юнкер", виждам големи възможности за България, особено в общи проекти с Румъния. И разбира се и газовия хъб, който предлагаме на Варна да се направи като първа стъпка за общ европейски енергиен съюз, раздвижване на борсата и всичко останало. Това каза пред българските журналисти в Брюксел, преди срещата на върха на лидерите на ЕНП министър-председателят Бойко Борисов, цитиран от „Фокус".

На въпрос дали България е подходила достатъчно достатъчно амбициозно към плана „Юнкер", както и дали проектите, които сме дали, са достатъчни, Борисов коментира: „Ние сме направили така, че не само да са достатъчни и да са в повече от това, което можем да очакваме. И допълнителни варианти знаете сме дали, така че нека да проработи, ние сме готови".

„Но повтарям – особено с Румъния сега ще се видя с румънския президент, имаме много големи възможности, а и с Понта знаете, че сме в отлични отношение. И се надявам с румънците специално да подготвим нещо интересно", каза още премиерът.

„В същото време за този газов хъб може да бъде направен по плана „Юнкер" с Германия, с Франция, с който пожелае. В смисъл, активни сме много и съм оптимист, че вече проблемите са не само на България, или както един немски колега днес се изрази – Черният Петър да не остане за пореден път в България. Така че още в днешния ден се надявам да имаме решения", допълни Бойко Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай