Борисов: Отменяме регистрациите за местния вот, ако има прекалено струпване

Борисов: Отменяме регистрациите за местния вот, ако има прекалено струпване | StandartNews.com

Ще бъдат отменени регистрациите преди местния вот на местата, където има струпване на хора. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на днешния блиц контрол в парламента.

„Преди няколко седмици възложих на г-жа Бъчварова проверки на местата, където има струпване на регистрации на хора. Това не е проблем на една партия, а на правителството", заяви премиерът. „Завърши ли проверката ще бъдат отменени техните регистрации", обясни той.

„Това безобразие се надявам да бъде прекратено, за да могат бързо да отработят този въпрос", обясни премиерът. И уточни, че е разговарял с шефовете на печатниците във връзка с напечатването на бюлетините за предстоящите местни избори. Той добави, че е помолил ЦИК да се срещнат с всички парламентарно представени групи, за да се разясни проблемът и утре да има ясен отговор.

„ГЕРБ е побеждавал във всички големи градове най-тежките загуби са ни точно в малките населени места, там където подобни практики съществуват ГЕРБ губи, това са фактите-или ви харесва или не. Когато фактите говорят аз се уповавам на тях. Не виждам защо парламентарната група на ГЕРБ да оспорва и да не се приема, който по подобен начин се е регистрирал, думичката закон трябва да бъде анулирана", коментира премиерът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай