Борисов откри най-модерното рибарско пристанище

Борисов откри най-модерното  рибарско пристанище | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов откри днес в Поморие един от най-добрите проекти по Южното Черноморие.  От няколко дни в Поморие е едно от най-модерните и красиви рибарски пристанища по Черноморието.

"Поморийци вече могат да се похвалят, че имат едно от най-модерните и красиви рибарски пристанища по Черноморието. Новият порт е дългоочакван проект от страна на местните рибари и съм изключително щастлив да отбележа, че реализирането на проекта се случи именно с тяхното съдействие и съгласно техните предпочитания, коментира Борисов във Facebook.

И още:"Само преди няколко дни инспекцията на Държавната приемателна комисия установи, че всички обекти по проект "Реконструкция и модернизация на Рибарско пристанище - гр. Поморие" са изпълнени според изискванията и ги приети без забележки".

"Финансирането бе осигурено по оперативната програма за развитие на сектор „Рибарство" и е на стойност 11 млн. 667 хил. лв. Извършено е укрепване на бреговата ивица и е построен предпазен вълнолом, който включва зона за пристан на рибарски кораби, хелинг за 40 лодки и технологична площадка. Общата площ на новото рибарското пристанище е 41 309 кв. м.", припомня Борисов.

Новият порт бе дългоочакван проект от страна на поморийските рибари, а реализирането му се случи именно с тяхното съдействие и съгласно техните предпочитания.

 Кметът Иван Алексиев специално отбеляза, че всички обекти по проект "Реконструкция и модернизация на Рибарско пристанище – гр. Поморие" са приети без забележки от Държавната приемателна комисия и получиха разрешение за ползване.

Строежът е изпълнен в съответствие с одобрените проекти и разрешение за строеж и са спазени всички процедури по изпълнението му.

Общата площ на новото рибарското пристанище е 41 309 кв. м.

Една от най-съществените дейности при изграждането му е укрепването на бреговата ивица и строителството на предпазен вълнолом, съставен от зона за пристан на рибарски кораби, хелинг за 40 лодки и технологична площадка. Част от този вълнолом служи за защита на подходния канал при входа на акваторията.

Крайбрежният хелинг на пристанището осигурява места за още 36 рибарски лодки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай