Борисов: Осигурихме 1 милиард евро за модернизация на българския бизнес

Борисов: Осигурихме 1 милиард евро за модернизация на българския бизнес | StandartNews.com

Мездра. "Благодарение на прозрачното харчене и доверието на Брюксел в правителството на ГЕРБ , еврофондовете за България бяха размразени и до края на 2013 г. в икономиката ще влязат един милиард евро. Тези пари сме ги договорили и осигурили, за да могат малките и средни предприятия да модернизират производството и да разкрият нови работни места във времена на световна криза", заяви Бойко Борисов по време на среща с работниците и собствениците на предприятието „Йотов стоун" край Мездра в петък.

„По времето на Тройната коалиция по ОП „Конкурентоспособност" Станишев са усвоили едва под 5% от парите за България. Само за 6 месеца нашият министър на икономиката Делян Добрев разплати към българския бизнес повече пари, отколкото са платени за 6 години. И сега няма да успеем да усвоим всички 1,2 милиарда лв. само защото по времето на Тройната коалиция еврофондовете бяха спрени заради далавери от типа „Батко и братко", коментира Борисов.

Собствениците и работниците от фирмата благодариха на Бойко Борисов, че миналата година им е съдействал предприятието да не остане без достъп до пътя заради административни неуредици покрай реконструкция на пътното трасе.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай