Борисов обеща на Благоевград спортна зала, ако спечели изборите

Борисов обеща на Благоевград спортна зала, ако спечели изборите | StandartNews.com

Благоевград. Лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов се ангажира да осигури финансиране от държавния бюджет при изграждането на новия мултифунционален спортен комплекс в благоевградския квартал „Еленово". В бъдещото съоръжение ще има закрит плувен басейн с олимпийски размери.

Борисов в петък вечер присъства на представянето на кандидатите за депутати от Пиринския край в областния център. Пред събралите се благоевградчани Борисов пое ангажимент при успешни избори за ГЕРБ и съставяне на правителство да бъдат осигурени от държавния бюджет необходимите средства за строителството на модерния спортен комплекс.

„Ние с кмета Атанас Камбитов се пазарихме по пътя от интерната дотук за 3 милиона лева държавно финансиране за изграждането на новия плувен комплекс. Разбрахме се два милиона, два милиона и нещо да бъдат от държавния бюджет, половин милион от общинския", каза бившият премиер.

„Всичко, което се изграждаше по време на правителството на Орешарски, се правеше не заради, а въпреки държавното управление", категоричен бе кметът Камбитов.

Той припомни, че благодарение на управлението на ГЕРБ община Благоевград е реализирала проекти на обща стойност около 38 милиона лева.

„През май, юни следващата година ще поканя г-н Борисов в качеството му на премиер да открие в кв. „Еленово" новия закрит плувен басейн с олимпийски размери", каза още градоначалникът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай