Събота,

Борисов нареди: Всички бензиноколонки с нови пломби до събота

От: Администратор -
10238
Борисов нареди: Всички бензиноколонки с нови пломби до събота
A
A
A

До събота всички бензиноколонки да са препломбирани, ако трябва зам.-министри, министри отивате от пломба на пломба и лично ще гледате всяка. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на заседанието на Министерски съвет. Неговото нареждане бе продиктувано от информация на финансовия министър Владислав Горанов, че са открити редица нарушения по бензиностанциите.

"Нашите подозрения, които миналата седмица изразих, се доказаха. Има бензиностанции, където 40% от горивото е терпентин. Да не говорим за наличието на сяра. Проверките ще продължат във всички посоки и навсякъде", каза премиерът, цитиран от БГНЕС.

В повечето случаи пломбите са поставени така, че позволяват да се освободят и да се извади сондата, без да се нарушава целостта на знака, обясни Горанов. И уточни, че през миналата седмица са извършени проверки по бензиностанциите, при които са констатирани редица нарушение по отношение на търговията с горива.

"Необходимо е значително завишаване на контрола и може да се наложи да препоръчаме на Министерството на икономиката да възложи монтирането отново на всички контролни пломби, по отношение на бензиноколонките на територията на страната. Сегашният начин, по който са поставени, допуска много възможности за нарушения при продажбата на дребно, от които може да се ощетяват както крайните клиенти, така и фискът с разминаване във физическия обем на горивата и обемът, отчетен от бензиноколоконките и този, който се предава към НАП", обясни Горанов.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички