Борисов: МВФ трябва да се викне веднага

Борисов: МВФ трябва да се викне веднага | StandartNews.com

София. "Международният валутен фонд трябва да се викне веднага. Убеден съм, че това е единственият шанс и следващият бюджет да се прави от фонда". Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след консултациите на парламентарно представените партии в Народното събрание. 

"За съжаление се сбъднаха най-черните ми предсказания. Страхувам се да не ми излезе прякор като Нострадамус", каза Борисов по повод слуховете за разклащане на банковата стабилност и припомни, че е предрекъл фалита на държавата още преди няколко месеца. 

"Въпросът сега е колко бързо и как трябва да се върви към МВФ", категоричен бе Борисов, че международната институция е единственият шанс за България. "Те съсипаха държавата и то няма друго освен Фонда", обвини управляващите опозиционният лидер. 

"Когато Орешарски или Чобанов казват за нещо, че е стабилно, значи не е. И затова аз ги помолих още днес Тройната коалиция да смени Орешарски и Чобанов", обяви Борисов. На въпрос управляващите съгласиха ли се, той отговори: "Аз само предложих".

"Оттук нататък включително да се емитира нов дълг от 5-6 млрд., за да успокои хората", е друго предложение на Бойко Борисов.

Запитан дали партийните лидери са обсъждали българска кандидатура за европейски комисар, лидерът на ГЕРБ отговори: "Да се коментира сега еврокомисар е все едно на погребение за сватба да се говори".

Според Бойко Борисов следващите 2-3 дни са изключително важни, най-вече заради международните инвеститори. 

"Аз предложих датата 5 октомври за предсрочни избори", обяви още Борисов пред журналистите. "Видях политически консенсус за това", каза още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай