Борисов изпраща Бъчварова в Бургас

Борисов изпраща Бъчварова в Бургас | StandartNews.com

"Една махленска свада на кандидат-зет с бивш затворник за паркоместа поради инцидент". По този начин премиерът Бойко Борисов коментира пред журналисти среднощната стрелба в Слънчев бряг, при която бе ранен известния Митьо Очите. Министър-председателят обаче откри грешки в работата на МВР по случая. "Намирам по-късните действия на МВР за грешка", отсече Борисов. Критиката му е - "защо не са били задържани хората, които са отишли пред болницата?". "На свиждане ли, на какво ли, не ги знам", отбеляза Борисов. Но уточни - "Иначе всичко останало като действия е правилно".

Заради пропуска премиерът е извикал тази сутрин вицепремиера и силов министър Румяна Бъчварова. "Тя сега отива в Бургас, дори отложи пътуването си за европейския съвет на вътрешните министри, ще прати заместник", разказа премиерът.

На въпрос дали закъснелите полицаи ще бъдат наказани премиерът обясни, че е изпратил вицепремиерът Бъчварова да ги пита защо не са задържани хората, които после са отишли до болницата да продължават спора. "Надявам се днес да ги задържат", подчерта Борисов. И описа случая с въпросното подкрепление така - "Те са дошли едни с пет, шест коли, от различни места, събирали са се по телефона, от заведения са дошли. Знаете като тръгнат да се бият как се събират махалата. Но от там като са отишли в болницата, защо там не са арестувани тези, които са дошли на свиждане".

Премиерът успокои, че по случая се работи и на място е наситено със сили. Иззети са и видеозаписите от съседните ресторанти, тъй като от въпросното са унищожени. "Надявам се още в рамките на днешния ден да бъдат задържани всички участници", настоя Борисов. Той увери обаче, че престрелката няма да се отрази на предстоящия туристически сезон. "Това, което мога са обещая е, че съм изпратил и данъчните, наред с всички полицаи и няма да има луксозен автомобил без данъчна проверка през целия сезон, който влезе в Слънчев бряг. От сега си предупреждавам", отсече министър-председателят. И разясни, ще всеки шофьор на подобен автомобил ще бъде проверяван за "произход на средства, фирми, на кой се води, как е купен, как е докаран". "С такива усилия успях да върна руските туристи, да докарам румънски туристи в България и да се очаква толкова добър сезон, а някакви там махленски биячи да ходят да си решават въпроса с брадви", коментира още Борисов. И увери - "С това, което ще направим и правим в момента, толкова полиция имаме вече в Слънчев бряг, командироваме, че се надявам да го спасим курорта от тези хора".

Според него причината за свадата не е разпределяне на наркотеритории или пък случай на рекет. "Случаят е кандидат-зетя е бит. От там тръгва спор. Въпросно такси защо не спира на две определени за такси места", обясни Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай