Борисов: Избираме главен секретар на МВР още днес

Борисов: Избираме главен секретар на МВР още днес | StandartNews.com

Главен секретар на МВР ще бъде назначен още днес на заседанието на правителството. Това съобщи в парламента премиерът Бойко Борисов и добави, че ще има шеф на ДАНС до края на тази седмица.

Бъчварова сама си е избрала тази приемственост, обясни той.

Борисов попита Веселин Вучков кога не му е отговарял на обажданията и не е отивал в МВР, за да разговарят.

„Какво ти казах за Писанчев – ще си даде оставката, но когато се докаже, че няма вина за „Червеи". Добре, изчакваме проверката за КТБ и прокуратурата за „Червеи, дотогава ще работим", обърна се към бившия министър Борисов.

Ако главният секретар на МВР и председателят на ДАНС са бяха сменени, трябваше да минат четири месеца, докато се приемат промените в Закона за МВР и тогава службите е нямало да работят, уточни премиерът.

„Истински разчитам за КТБ на юристите, които са тук и разбират от финанси, без да се делим и да търсим вина, сега е момента да спасим имуществото и след това да обезвъзмести. Парламента да изпрати писмо до ВСС", каза още Бойко Борисов.

"Слушайки това, което се случва в парламента, ставам тревожен. Тревогата ми е основателна и надявам се да не съм лош пророк, но ако с наближаването на местните избори изказванията са в тази насока, няма да се разминем от етнически конфликт", каза премиерът по повод споровете в парламента между ДПС и ПФ.

По-рано Румяна Бъчварова бе избрана за вътрешен министър. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай