Борисов иска помощ от Камерън за миграционния натиск

Борисов иска помощ от Камерън за миграционния натиск | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов е поискал помощ от Дейвид Камерън за миграционния натиск. Това съобщи самият той пред журналисти в Брюксел и изтъкна, че е провел обстойни разговори в британската резиденция.

„Знаете, че като преградиха Средиземно море, където блокадата е доста сериозна, миграционният натиск се насочи през сухопътната граница и съответно през България", обясни той, цитиран от "Фокус". И добави, че по време на миналия Министерски съвет са дадени 30 млн. лева за съоръжения за да се продължи това, което е било започнато от предишното правителство.

„Командироваме полицаи всеки ден по границите, харчим огромни пари и миграционният натиск става все по-голям и по-голям. Отново ще застъпя тезата и преди малко го направих пред Дейвид Камерън, че ще трябва да ни се помогне и на нас", подчерта Борисов.

„Всяка държава има право да решава сама за себе си дали да бъде в еврозоната. Знам и говоря какво мисля, че е правилно. Не аз съм измислил маастрихските критерии", коментира премиерът по повод кризата в Гърция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай