Борисов: Има сценарий да ме убият

Борисов: Има сценарий да ме убият | StandartNews.com

София. В кулоарите на президентството Борисов обяви пред журналисти, че е имало сценарий той да бъде арестуван и да бъде убит в ареста. Не е сезирал компетентните институции.

"Когато казах, че в такъв документ е написано, че Доган е поръчител, чух от прокуратурата, че сценарият не се е сбъднал. А то няма как да се разбере дали едно поръчителство е успяло или не е, докато не те убият. Никого няма да сезирам. Просто внимавам и се пазя повече", каза председателят на ГЕРБ. 

Лидерът на ГЕРБ отказа да съобщи откъде има информацията и обяви, че в стилистиката на политическите си опоненти и той ще се позове на "един човек в метрото". 

"Когато моя дядо са го убили в затвора с тояги, са написали в епикризата – за радост аз я намерих, че той е починал от червен вятър. Знаете, че има такава болест. Но цинизмът е, че този червен вятър го е отнесъл. Това са готвели да направят. И затова са тичали при главния прокурор още в петък", каза Борисов.

"От това, което наблюдавам в страната, стигам до извода, че БСП, ДПС и "Атака" умишлено искат да паднат от власт", каза още той.

"Аз познавам и Станишев, и Орешарски, и Доган – те не са глупави хора, не могат да правят такива грешки без да искат. Затова стигам до извода, че ги правят нарочно. Видяха, че нито могат да вдигнат пенсии, нито заплати, видяха, че хората не ги искат, видяха какво са направили в енергетиката и я поставят в реален фалит, излъгаха хората за Белене – и ако сега останат да управляват, догодина на изборите няма да вземат и 7-8 процента. Затова те сега умишлено доизнервят народа, протестът расте – за да паднат. И да могат да кажат, че са обещали увеличение на пенсиите, заплатите, но като са били изгонени, не могли да си изпълнят обещанията. Затова търсят провокация – да кажат, че някой ги е провалил нарочно и да отидат на избори. Затова всеки ден правят грешки, които взривяват общественото мнение. Ако някой ме помоли мен да направя такъв черен сценарий, аз не мога да го измисля – толкова глупости за няколко дни няма как да се сътворят от умни хора", коментира Борисов. 

"Имам среща на върха с председателите на европейски народни партии и трябва да отида", обясни лидерът на ГЕРБ преждевременното си напускане на Консултативния съвет за национална сигурност. На негово място представлява партията заместникът му Цветан Цветанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай