Борисов и Рашидов откриха обновения Драматичен театър в Пловдив

Борисов и Рашидов откриха обновения Драматичен театър в Пловдив | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов разгледа обновения театър в Пловдив възстановен от пожара през 2013 г. със средства от правителството, съобщава „Фокус".

Борисов пристигна в Пловдив заедно с председателят на НС Цецка Цачева, министърът на културата Вежди Рашидов и пловдивски депутати. Гостите бяха посрещнати от директора на театъра Кръстьо Кръстев. Министър-председателят отказа да коментира пред журналисти всякакви други теми като изтъкна, че е дошъл в Пловдив да гледа представление специално в новия театър.

Той загатна, че нужда от ремонти са имали театрите в Перник и Пловдив, а всички правителства преди нас парадираха, че са много силни за култура. На въпрос за референдума във Великобритания той отговори, че сега не е време да коментира тази тема. Това ще може да коментира чак след 3 дни. В момента министърът на културата Вежди Рашидов приветства пловдивчани от сцената на новия театър. Премиерът разгледа абсолютно целия театър. Гостите на откриването ще гледат представлението „За всеобщата просвета" на Камен Донев.

По-рано днес премиерът написа в личния си профил във Фейсбук: "През август 2013 г. при пожар изгоря голямата сцена на Драматичен театър „Н. О. Масалитинов" в Пловдив, при което по-голямата част от сградата на театъра стана неизползваема. Днес вече са отстранени напълно последиците от огъня. След като в края на април миналата година беше изготвен технически проект за ремонт и реконструкция, възстановяването започна в края на ноември 2015 г. Стойността на ремонта е над 4 млн. лв., като в нея са включени подмяна на всички основни инсталации на театъра, обновени сцени, зали и фоайета. Театърът разполага вече и с инсталирана нова модерна озвучителна и осветителна система, подобрена акустика, монтирана е система за пожароизвестяване и т.н. Театърът ще отвори врати още днес с моноспектакъл от 19:00 ч. на Камен Донев. Пожелавам много успехи на хората, които ще работят в Драматичния театър!".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай