Борисов: До 15 юли ще има магистрала до Пловдив

Борисов: До 15 юли ще има магистрала до Пловдив | StandartNews.com

"Обещал съм, че до 15 юли ще имат достатъчно добра магистрала до Пловдив". Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Рим, където е на официално посещение. Той изтъкна, че всички места, които имат необходимост да бъдат ремонтирани – ще бъдат.

„Аз всеки петък тръпна да видя какви са опашките, защото асфалта не се яде, ама виждате какво се случва всеки петък", подчерта Бойко Борисов, цитиран от "Фокус".

„Ще ремонтираме това, което се руши, въпреки, че тези неща са много", заяви премиерът по повод рушащата се стена между България и Турция.

От думите на Борисов стана ясно и, че не се е срещал с македонския си колега Никола Груевски. „Това е една бяла лястовичка в отношенията, защото ние като съседи искаме те да подпишат декларацията за добросъседство и действително да спомагаме максимум за бързото им присъединяване към ЕС", коментира той и изтъкна, че само се е чувал с Груевски по телефона.

„Всяко виждане – може да се изтълкува като вмешателство, да се ползва във вътрешнополитическата им битка, а аз не искам да се замесваме в този конфликт. Надявам се македонският народ да е мъдър, политиците да са му мъдри, да си проведат изборите така както в България и след това да се умирят в най-добрия смисъл на думата", каза още Борисов.

Премиерът присъства на молебен в храма „Св. Павел" в Рим, където отправи поздравление към всички българи за днешния празник. "Да е честит 24 май на всички българи и нека се гордеем всички, че имаме светите братя Кирил и Методий", обясни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай