Борисов: БСП е идеалната партия за ГЕРБ

Борисов: БСП е идеалната партия за ГЕРБ | StandartNews.com

София. "Станишев и БСП са идеалната партия в партиен план за ГЕРБ. Откакто се е появил ГЕРБ, те нямат спечелени избори. Аз истински, в партиен план, се моля Станишев да стои дълго, дълго, до преклонна възраст като лидер на БСП. Когато говорим за държавата, за страната и за политическата класа, за тежкото разделение, което има в момента, не мога да не отчета качествата, които имат хората в АБВ", каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред Фокус относно предпочитанията му за конкуренти на изборите.

"ДПС отказа да подпише коалиционен договор с БСП, надявам се да подпишат поне концесионен договор."

По повод информацията за алтернативна лява листа за евроизборите през май, която се готви от Георги Първанов и проекта АБВ, Борисов заяви: „Чувствата ми са смесени – от една страна ГЕРБ трябва да се концентрира повече в изборите и да вложи повече потенциал, за да ги спечели и в същото време съм по-обнадежден, защото не е нормално лидерите на големите партии да не си говорят, да не може дори за национални приоритети да си кажем „добър ден" и да се обединим около тях, а в лицето на Първанов, Калфин това може да се случи. Защото и когато бях премиер, и когато бях кмет с тогавашния президент, независимо от огромните ни различия, никой не може да ни обвини в приятелство или в дружба, винаги сме поставяли приоритетите на държавата на първо място и сме съумявали да намерим общ език."

По повод разцеплението в ляво Борисов заяви: „Аз никога не се бъркам в работата на други партии, както не давам да ми се бъркат в моята. Ако това се беше случило в ГЕРБ или когато наши колеги направиха БАСТА, медиите тръбяха, че това е разцеплението на ГЕРБ. Сега, когато кандидатът за президент на левицата само преди две години, външният им министър тогава и държавният им глава два мандата правят алтернативна листа, услужливите медии казват „разширяване на БСП". Виждате ли каква медийна манипулация има в момента? Нека това „разширение" на БСП да не го коментирам, защото не е моя работа. Има достатъчно анализатори, достатъчно сериозни хора в тази партия, които не могат да не отчитат бруталното изнасилване, което левицата вече осем месеца преживява от ДПС; това, че тази партия е взета на концесия от ДПС; това, че от тази партия в ляво не зависи абсолютно нищо, ако не е позволено от ДПС. Затова повтарям – трябва ни силно ляво в България. В центъра и в дясно има достатъчно силни, независими, по никакъв начин неангажирани или неносещи някакви зависимости партии. Докато в ляво в момента няма партия. В ляво има левица, взета на концесия като мандатоносител. Затова напоследък ДПС отказа да подпише коалиционен договор с БСП. Надявам се да подпишат поне концесионен договор".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай