Борисов звъни на пожар в студиото на Цветанка Ризова, изля гнева си

Изрази възмущението си от смяната на шефа на „Пирогов“

Борисов звъни на пожар в студиото на Цветанка Ризова, изля гнева си | StandartNews.com

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се включи извънредно в предаването „Лице в лице“ по време на гостуването на председателя на ДБ Христо Иванов, за да изрази възмущението си от смяната на шефа на „Пирогов“.

„Не се обаждам, за да прекъсвам Христо Иванов, а за да го подкрепя, защото той извършва огромна дейност. Когато говори за Конституцията, искам да потвърждава аз доверил ли съм се на 100% на Христо Иванов и съм казал това, което на първо четене приехме, че го подкрепям и нашата ПГ го подкрепи в пълния му обем, както той предложи“, заяви Борисов.

„Имаме чудесно сътрудничество. Това, което прави конституционната комисия“, потвърди Иванов.

„Абсолютно съм съгласен с неговата констатация, че всички търпим несгодите, които т.нар. сглобка ни причинява. Но искам да кажа и за истината, за правдата. Преди няколко дни лидерът на ДБ Христо Иванов, лидерът на ПП Асен Василев и аз излязохме публично и казахме, че няма да се правят назначения, които няма да бъдат съгласувани между нас тримата, всякакви назначения.

С тях се разбрахме - фокусираме се върху конституционна реформа, съдебен съвет, бюджет, отбраната, Шенген, еврозоната – пет изключително важни неща. Излязохме публично и го оповестихме.

Балтов, Шивачев, Вальо Николов дойдоха при мен. Извиках Мария Габриел, от парламентарната група Деси Атанасова се обади на Денков да им каже, че не сме съгласни с подобен подход и смяна, без да имам отношения със сегашния директор на „Пирогов“, който насилствено смени проф. Балтов. Когато вчера разбрахме, че това се е случило…

Това е един брутален акт към докторите и всички останали“, отсече той.

„Разбирам поредния взрив на емоции и цялата ситуация. Наистина става дума за изключително важна, знакова болница в България, това е национален символ. Много добре разбираме важността на всички интереси“, каза на свой ред Иванов. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай