Борисов сподели с Меркел грижите си

Премиерът проведе късно снощи телефонен разговор с канцлера на Германия

Борисов сподели с Меркел грижите си | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов проведе късно снощи телефонен разговор с канцлера на Германия Ангела Меркел.

Борисов и Меркел обсъдиха актуалната информация за мигрантския натиск в региона и спешните мерки, които ще допринесат за сигурност и стабилност.

Премиерът Борисов отбеляза, че един от най-важните приоритети на двустранно сътрудничество е именно взаимодействието по въпросите от сферата на сигурността. "Днес всяко ползотворно партньорство е от значение за стабилността на Европейския съюз. Заедно продължаваме да работим за мир и просперитет не само в региона, но и за още по-динамичното развитие на европейското ни семейство", посочи премиерът Борисов пред Ангела Меркел.

България и Германия имат сходни позиции по редица въпроси от актуалния европейски дневен ред като сигурност, необходимост от общо европейско решение в управлението на миграцията, засилване на ефективността в борбата с тероризма и др.

Меркел поздрави Борисов по повод националния празник на страната ни - 3 март, и отбелязването на 142 години от Освобождението на България. В този контекст германският канцлер изтъкна ключовата и стабилизираща роля на България на Балканите и даде висока оценка на двустранните политически и икономически отношения, които продължават да се развиват в сферите от взаимен интерес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай