Борисов: След Еврозоната, днес пак радост!

Премиерът коментира приемането ни в Агенцията за ядрена енергия

Борисов: След Еврозоната, днес пак радост! | StandartNews.com

След приемането на България в чакалнията на еврозоната и в европейския банков съюз, имаме също повод за радост. За българските експерти това е най-ценното нещо за спазване на правилата на ядрената енергетика. Това обяви премиерът Бойко Борисов, по повод приемането ни в Агенцията за ядрена енергия.

Борисов благодари за получената възможност. "Ние ставаме 34-я член на Агенцията за ядрена енергия към Организацията за икономическо сътрудничество. Това е междуправителствена агенция за сътрудничество между страни, които търсят по-високи постижения в технологиите, науката, околната среда и др.”, каза премиерът.

От Агенцията за ядрена енергия поздравиха България за членството. „Членството на България в агенцията е в полза на всички страни. Днес е много важен ден не само за България, но и за ОСИР – това е плод на нашите усилия да направим организацията по-глобална и приобщаваща”, коментираха представители на ведомството. По време на конференцията стана ясно още, че България получава около една трета от електричеството си от ядрена енергия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай