Борисов с ултиматум към ПП-ДБ. За какво призова

Лидерът на ГЕРБ се срещна със симпатизанти от столичния район „Възраждане“

Борисов с ултиматум към ПП-ДБ. За какво призова | StandartNews.com

Източник: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов постави условие на ПП-ДБ, за да управляват заедно след изборите, предаде БНР. На среща със симпатизанти от столичния район „Възраждане“ той се обърна към лидерите на обединението да се откажат от обвиненията към партията му и да се съгласят на „тежки реформи“:

"Нищо няма да правим с тях. Или те ще спрат да преиначават, или това правителство - или тези служебни правителства могат да изкарат много дълго".

Извънредо от Бойко Борисов: Провалиха еврозоната

Борисов призова за незабавни разговори по отношение на финансовата политика и за изпълнение на критериите за членството на страната ни в Еврозоната:

"Какво правим - да ми каже Христо Иванов - с бюджета, МВФ. Всички финансисти казват - сваляйте на 1 процент, режете разходи, вдигайте данъци. Това е единственото възможно във финансовата политика".

Според него членовете на ГЕРБ не искат повече партията им да управлява заедно с ПП-ДБ: 

"Вместо ние сега - те, да кажат - дайте да се съберем заедно като стадо - да направим тези - това е промяна, това е реформа, тежка, губеща подкрепа, но ще направим правилната държава. И тогава ще отидем и в Еврозона и тъй нататък".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай