Петък,

Борисов с ключови думи към Петков и Христо Иванов

От: Агенция Стандарт -
2186
Борисов с ключови думи към Петков и Христо Иванов
A
A
A

Бойко Борисов заяви, че не влиза в коалиция с ПП-ДБ. Лидерът на ГЕРБ нарече споразумението с втората политическа сила за съвместно управление с ротационен премиер „отговорност”.

ВИЖ ОЩЕ: Гръм от Кирил Петков! Какво каза за Мария Габриел

„Не е коалиция. Ако е коалиция, аз и Кирил Петков ще сме премиери или министри. Аз го наричам отговорно поведение на диаметрално противоположни като омраза партии и със 100% еднакви програми”, подчерта той.

ВИЖ ОЩЕ: Борисов изненада! Къде го чакат хиляди

По думите му загърбването на егото, както направили самият той, Кирил Петков, Христо Иванов и Атанас Атанасов дава възможност да се преодолеят хаосът и кризата.

ВИЖ ОЩЕ: Изненада от ГЕРБ! Стана ясна ролята на Мария Габриел в правителството

„Поздравявам лидерите и на „Да, България”, и на партията на „Промяната”! Съветвам ги да не четат и да не гледат сайтове и телевизии, докато направят правителство. Защото тези, които биха казали нещо срещу такъв кабинет, работят за сриване на цялата политическа система”, заяви Борисов.

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че правителството се прави от Мария Габриел и акад. Николай Денков. „Аз и партията сме казали, че сме дали на Габриел 100% правата да подготви такъв кабинет, да направи компромиси, но да има правителство. Видяхте уплахата в очите на всички и яростната атака от вчера. Защото ще има редовен кабинет от евроатлантически партии”, уточни той.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com